Produktionsledning

Böcker, böcker, böcker

Få saker ger en sådan tillfredställelse som att få tag på en bra bok. Och få saker lämnar sådan tomhet som när en bra bok
tar slut. 

Denna filmsnutt skapades till Asecs center inför bokrean 2021. Jag ledde projektet, låg bakom idé, planerandet och genomförandet. Till min hjälp hade jag Hannes Hollender från Honst bakom kameran och Stefan Atterdal stod framför den. 

Filmen skapades till kundens sociala medier och tillsammans med denna producerades och publicerades även animationer, boktips från personal på Akademibokhandlen, en livesändning med intervju av författaren Frida Moisto och ett flertal olika bilder på böcker som riktades mot centrets olika målgrupper. Assets som jag produktionsledde och i många fall producerade.

Ellinor Hellberg - Honst, fotade bilderna medan jag produktionsledde, redigerade och satta layouten på dessa.

Blankdays

I detta projekt tog jag på mig rollen som AD, produktionsledare och projektledare. Och inte mig emot när man får skapa innehåll till något så fantastiskt som Blankdays. Ett klädmärke som genomsyras av hållbarhet, schyssta villkor och ändå håller en fantastisk kvalitet. 

Bakom kameran stod Ellinor Hellberg från Honst, Evelina Svärd skötte makeup och hår och snyggingarna framför kameran var Anton, Patrik och Tobias.

Spot On önskade en film för att få fram känslav av att arbeta hos dem. Hannes Hollender stod bakom kameran, Ellinor Hellberg var dir och jag produktionsledde. 

Hannes Hollender filmade även denna magiska film för Tosito - Park. Jakob Hellström fixade frafiken och jag skötte produktionsledning och cast av fantastiska människor. 

Illustrationer

Frimärken

Under hösten 2020 fick jag uppgiften att skapa fem stycken frimärken. Frimärkena skulle ha en röd tråd och i en tid med Covid-19 kan vi inte tacka all vårdpersonal tillräckligt. Mina frimärken blev en hyllning till alla dessa hjältar. Tack!

Makeup

Om det finns något som heter "illustrationsrealism" så är det något jag gärna snöar in på. Att hitta precis rätt med highlights och skuggor ger mig en tillfredställelse som är värd all tid det tar att göra. 

När Jag får feeling

Ibland när lusten slår mig som en käftsmäll så är det bara att köra och då kan mina illustrationer bli lite vad som helst. Allt från en klocka till ett paket mjölk. Tid må vara pengar, men mjölk är banne mej livet.

Du! Släng gärna ett öga på infografiken här nedan också! 

ANIMATION

Animering

Arne Weise var en viktig kugge på mina julaftnar som yngre. Än idag förknippar jag julen med honom och valde därför att animera ett julkort med denna stjärna.

"Och så till sist. Från oss alla, till er alla.
God jul och gott nytt år!"

Och nedan finns lite blandade animationer som jag illustrerat. 

Foto & redigering

Folk som kan fota och redigera har alltid imponerat på mig. Själv har jag aldrig ägt någon fräsig kamera, däremot har jag alltid gillat att fota. Dock med min mobil. Så jag satte ihop en moodboard på Pinterest, letade upp Filippa Hugosson, bokade en fotostudio och bara körde. Måste säga att jag imponerade på mig själv och ja, jag är nöjd med slutresultatet. 

Linnea.

Feeling alltså. Ni vet när den bara flyger på en och biter sig fast som en fästing i knävecket. Det var vad jag fick när Linnea ställde upp som modell åt mig en dag. 

Makeup, hår, foto och redigering - detta blev resultatet (från vänster orginalbild, till höger färdigt resultat).