Illustrationer

Frimärken

Under hösten 2020 fick jag uppgiften att skapa fem stycken frimärken. Frimärkena skulle ha en röd tråd och i en tid med Covid-19 kan vi inte tacka all vårdpersonal tillräckligt. Mina frimärken blev en hyllning till alla dessa hjältar. Tack!

Sommaren 2020

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort."
Och när det inte regnar är det istället medelhavsvarmt. 

Glassen representerar sommaren som gick. Den var varm, den var kall och dagarna gick på repeat. Precis så som jag älskar att ha mina somrar. 

Illustrationen är gjord i Illustrator och med ett av mina favoritverktyg, övertoningar. Om det finns något som heter "illustrationsrealism" så är det något jag gärna snöar in på. Att hitta precis rätt med highlights och skuggor ger mig en tillfredställelse som är värd all tid det tar att göra. 

När Jag får feeling

Ibland när lusten slår mig som en käftsmäll så är det bara att köra och då kan mina illustrationer bli lite vad som helst. Allt från en klocka till ett paket mjölk. Tid må vara pengar, men mjölk är banne mej livet.

Du! Släng gärna ett öga på infografiken här nedan också! 

rörligt

Idlewild beer café

I en tegelbyggnad, granne med den gamla tändsticksfabriken ligger Idlewild Beer Café. När du kliver inanför dörren möts du av ett virrvarr av tegel, koppar och grönt kakel. Här inne träffar du vänner, äter smörrebröd och dricker öl. Öl som tagits fram av Idlewild brewing company själva. Färskare och bättre kan det knappast bli. 

Som tack för alla goda stunder jag haft där ville jag hylla dem och deras öl med tre kortfilmer till Instagram. 

Stop motion

Ni vet de där dagarna när man önskar att lägenheten kunde städa sig själv. Just den önskan hade jag när jag gjorde stop motion-filmen "Hjälpsamma kläder". Jag gillade verkligen att jobba med denna filmtekniken så av bara farten blev "Loppan" också till. Spänningen som rådde i väntan på att se vad det stod under fliken var olidlig när jag var liten... 

Animering

Arne Weise var en viktig kugge på mina julaftnar som yngre. Än idag förknippar jag julen med honom och valde därför att animera ett julkort med denna stjärna.

"Och så till sist. Från oss alla, till er alla. God jul och gott nytt år!"

Foto & redigering

Folk som kan fota och redigera har alltid imponerat på mig. Själv har jag aldrig ägt någon fräsig kamera, däremot har jag alltid gillat att fota. Dock med min mobil. Så jag satte ihop en moodboard på Pinterest, letade upp Filippa Hugosson, bokade en fotostudio och bara körde. Måste säga att jag imponerade på mig själv och ja, jag är nöjd med slutresultatet. 

Linnea.

Feeling alltså. Ni vet när den bara flyger på en och biter sig fast som en fästing i knävecket. Det var vad jag fick när Linnea ställde upp som modell åt mig en dag. 

Makeup, hår, foto och redigering - detta blev resultatet.