Praktik 2021

Hej!
Det är helt otroligt hur snabbt tiden går. Förra hösten började jag läsa Grafisk design och kommunikation på Södra Vätterbygdens folkhögskola. Det är en tvåårig utbildning, vilket innebär att jag bara har ett läsår kvar tills jag ska vara färdigbakad. Sista terminen är dessutom praktik och jag är så taggad på detta.

Hur som helst så har jag börjat söka praktik idag. 
I skolan har jag jobbat med ett kortprojekt under 4 veckor. Jag jobbar inte med projektet varje dag såklart, men jag har lagt ungefär 2 dagar/vecka. Vi fick välja att göra precis vilket projekt vi ville. Redan när jag sökte in till SVF visste jag att mitt första kortprojekt i årskurs 2 skulle vara en form av animerat CV. Jag gjorde den i 1:1 format och 1 minut lång för att kunna dela den på sociala medier och på så sätt marknadsföra mig själv. I förrgår hade jag redovisning av min animation och nedan ser ni resultatet. 

Mitt mål var att lära mig att kombinera olika tekniker och Adobeprogram i min film. Det slutade med att hela filmen gjordes i After Effect och illustrationerna blev gjorda i Illustrator. Jag fick i och för sej problem när jag skulle rendera filmen så det slutade med att jag la ihop film och ljud i Premiere Pro. 
Från början hade jag gjort den gående gumman (hon som ska föreställa mig) i Adobe Animate. Men jag fick inte riktigt till gången på ett tillfredställande sätt och gjorde därför om henne och animerade i After Effect istället. 

Vad tycker jag om resultatet då? Jo, men jag är nöjd. Jag har en teori om att kreativa människor inte kan nöja sig med "good enough", så självklart finns det delar som jag velat förbättra. Jag delade filmen på mina sociala medier, såsom LinkedIn, Instagram och Facebook och responsen jag fått är fantastisk. Nu hoppas jag att den ska hjälpa mig att få en praktikplats!

Kommentera gärna: