Färgen av en klocka

Jag har under en längre tid inspirerats mycket av en grafiker på Instagram som heter @Musketon. Han har så mycket humor, färg och effekter i sina verk och jag ville också testa att göra någon färgglatt. Det hela resulterade i en klocka, gjord i Illustrator och den tog mig ungefär en vecka att pilla med under min lediga stunder. 

Att jobba med skuggor och highlights är något jag gärna snöar in på. Jag skulle tro att det är en yrkesskada från mitt jobb som makeupartist. Hur som helst blev min klocka en blandning av olika stilar, både inspirarade av Musketon och från min yrkesskada. Färgerna gör mig glada och jag gillar att kontrasterna i färgerna ändå passar så fint ihop. Jag är fortfarande lite osäker på bakgrundsfärgen. Någon som har ett tips om färgval kanske? 

(Filmen längst ner i inlägget  visar min arbetsprocess.)

Kommentera gärna: